Официален представител на Айкидо Кобаяши Доджо за България
начало sitemap

“Айки” не е техника, с която да се бориш и да побеждаваш врага. Това е Път /начин/ да се помириш със света и да изградиш с другите човешки същества едно семейство.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Айкидо - това е не съпротивление. Тъй като е не съпротивляващо се, то е винаги побеждаващо.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Истинското Будо е любов към закриляне /даване закрила/ на всички същества с дух на помирение. “Помирение” /да се постигне съгласие, сдобряване/, означава да позволиш на всеки един да осъществи своята мисия.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Аз бих искал разумните и фини по същността си хора да се вслушат в гласа на Айкидо. Не за да поправят другите, а за да изправят самите себе си - своя собствен ум /начин на мислене/. Това е Айкидо.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Тъй като “ай” /хармония/ е, също като “ай” /любов/, реших да нарека моето оригинално “будо” Айкидо, въпреки че думата “айки” е старинна. Думата, която е била използвана от воините в миналото е напълно различна от тази, която използувам аз.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Тайната на Айкидо лежи в хармонизирането на самия себе си с движението на света и в това да доведеш себе си до съгласие със самия свят. Този, който е постигнал тайната на Айкидо, има света в самия себе си и може да каже: „Аз съм светът”.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Тези, които имат склонност към размирици и създават конфликти, биха били победени още в самото начало.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Никога не съм бил побеждаван, колкото и бърза да е била атаката на врага. Но това е било не защото моята се е оказала по-бърза от тази на нападателя. Не е въпрос до скорост (бързината) в случая. Битката е свършвала още преди да започне.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Когато някой неприятел се опитва да се бие с мен, света в мен, той трябва да разбие (разруши) хармонията на света. Следователно в мига в който той взема решение да се сражава с мен, той вече е победен. Не съществува мярка за времето – бързо или бавно.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Тези, които не са съгласни с това, не биха могли да бъдат в хармония със света. Тяхното будо е будо на разрушението. Това не е съзидателно будо.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Николай Петков
София, ул. Коломан 1,
Спортен комплекс Славия,
зала по борба

карта

GSM: 0898 561 130
тел : 02 851 30 54
office@aikido-bg.org
Nikolay Petkov
Nikolay Petkov

 

Aikido Kobayashi Dojo - България

 

Айкидо клуб Славия от 2008г. е официален представител на Aikido Kobayashi Dojo за България.
През годините Айкидо клуб Славия се утвърждава като главен център за разпространение на знанията, опита, методиката и философията на Aikido Kobayashi Dojo в България. Клубът работи за пълно усвояване и усъвършенстване на физическите, умствени и духовни ценности на личността по системата и методиката на Язуо Кобаяши – Сошихан VIII Дан и Хироаки Кобаяши – Шихан VI Дан .
Провеждането на учебно-тренировачната дейност се осъществява по методиката на преподаване, изпитване и оценяване на Aikido Kobayashi Dojo - Япония. Оригиналната методика е разработена и внедрена от Язуо Кобаяши - Сошихан VIII Дан и се доразвива от неговия син Хироаки Кобаяши – Шихан VI Дан .
Aйкидо Клуб Славия е сред основните центрове за натрупване на знания, опит, умения и популяризиране на Айкидо в България.
Членове на Aikido Kobayashi Dojo – България на този етап са следните клубове:
· Айкидо клуб „Запад“, който има две зали в София и е с Президент и Главен инструктор Димитър Динев - IV Дан Айкикай и Инструктор Мария Стойчева - III Дан Айкикай.
· Айкидо клуб “Изгрев” с Президент и Главен инструктор Ради Арнаудов –II Дан Айкикай.
· Айкидо клуб „Оренда“ – гр. Перник с Президент и Главен инструктор Владислав Огнянов.
· Айкидо клуб Моврадинови с Президент и Главен инструктор Румен Моврадинов - II Дан Айкикай и Никола Моврадинов – I Дан Айкикай- за контакт  ТУК .

 

 

 
ТРЕНИРОВКИ ЗА ГОЛЕМИ


понеделник - 20:00 - 21:30
сряда - 20:00 - 21:30
петък - 20:00 - 21:30

ТРЕНИРОВКИ ЗА ДЕЦА


вторник - 20:00 - 21:30
четвъртък - 20:00 - 21:30
събота -13:00 -14:30

ТРЕНИРОВКИ В СЪБОТА


събота - 8:30 - 10:30

Айкидо Клуб Славия ® Всички права запазени © 2013
www.aikido-bg.org
office@aikido-bg.org