Официален представител на Айкидо Кобаяши Доджо за България
начало sitemap

“Айки” не е техника, с която да се бориш и да побеждаваш врага. Това е Път /начин/ да се помириш със света и да изградиш с другите човешки същества едно семейство.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Айкидо - това е не съпротивление. Тъй като е не съпротивляващо се, то е винаги побеждаващо.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Истинското Будо е любов към закриляне /даване закрила/ на всички същества с дух на помирение. “Помирение” /да се постигне съгласие, сдобряване/, означава да позволиш на всеки един да осъществи своята мисия.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Аз бих искал разумните и фини по същността си хора да се вслушат в гласа на Айкидо. Не за да поправят другите, а за да изправят самите себе си - своя собствен ум /начин на мислене/. Това е Айкидо.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Тъй като “ай” /хармония/ е, също като “ай” /любов/, реших да нарека моето оригинално “будо” Айкидо, въпреки че думата “айки” е старинна. Думата, която е била използвана от воините в миналото е напълно различна от тази, която използувам аз.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Тайната на Айкидо лежи в хармонизирането на самия себе си с движението на света и в това да доведеш себе си до съгласие със самия свят. Този, който е постигнал тайната на Айкидо, има света в самия себе си и може да каже: „Аз съм светът”.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Тези, които имат склонност към размирици и създават конфликти, биха били победени още в самото начало.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Никога не съм бил побеждаван, колкото и бърза да е била атаката на врага. Но това е било не защото моята се е оказала по-бърза от тази на нападателя. Не е въпрос до скорост (бързината) в случая. Битката е свършвала още преди да започне.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Когато някой неприятел се опитва да се бие с мен, света в мен, той трябва да разбие (разруши) хармонията на света. Следователно в мига в който той взема решение да се сражава с мен, той вече е победен. Не съществува мярка за времето – бързо или бавно.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Тези, които не са съгласни с това, не биха могли да бъдат в хармония със света. Тяхното будо е будо на разрушението. Това не е съзидателно будо.

МОРИХЕЙ УЕШИБА

Николай Петков
София, ул. Коломан 1,
Спортен комплекс Славия,
зала по борба

карта

GSM: 0898 561 130
тел : 02 851 30 54
office@aikido-bg.org
Nikolay Petkov
Nikolay Petkov

 

Айкидо Кобаяши Доджо

 

 

Айкидо Кобаяши Доджо е организация, създадена от Кобаяши Язу, Доджочо (ръководител на доджото) през месец април 1969 година в Гакуен–Хигаши-чо, град Кодаира. С идеалната цел да разпространява Айкидо организацията започва да създава инструктори, които да обучават хората в Айкидо. В допълнение на това, програмата на доджото за учидеши (да живееш и да тренираш) подпомага много инструкторите в обученията по Айкидо.

Дейността на доджото не е ограничена само в Япония: доджото периодично осъществява инструкторски семинари в чужбина, приема участници от и извън Япония, и ангажира Програмата Мусуби Кикан (програма за обучение на ученици от чуждестранни държави) за финансово подпомагане на трениращите.

През 1986 година доджото е отличено и наградено от Японския Будо Съвет на Будокан. Така, Айкидо Кобаяши Доджо е първата наградена частна организация. Към края на август 2003 година доджото има над 120 филиала и директно управлявани места за трениране. Кодаира доджо, в покрайнините на Токио е центърът, а местата за трениране са разпръснати в Сантама, Саитама, Канагава, Чиба и други зони. Инструкторите на доджото редовно посещават следните страни: САЩ, Канада, Аржентина, Бразилия, Германия, Великобритания, Унгария, Полша, България, Швеция, Финландия, Норвегия, Гърция, Иран, Южна Корея, Тайван и Австралия.

 


ТРЕНИРОВКИ ЗА ГОЛЕМИ


понеделник - 20:00 - 21:30
сряда - 20:00 - 21:30
петък - 20:00 - 21:30

ТРЕНИРОВКИ ЗА ДЕЦА


вторник - 20:00 - 21:30
четвъртък - 20:00 - 21:30
събота -11:00 -12:30

ТРЕНИРОВКИ В СЪБОТА


събота - 8:30 - 10:30

Айкидо Клуб Славия ® Всички права запазени © 2013
www.aikido-bg.org
office@aikido-bg.org